Matematik

Beregn ydelsen

12. september 2019 af roliana - Niveau: 9. klasse

Du har lånt pengene i banken for at kunne købe din scooter som kostede 51.000 kr. Banken har ladet dig låne pengene i 5 år til en rente på 6 % pr år. Man kan beregne ens ydelse (betaling) pr år:

 Beregn ydelsen pr måned! (husk det er pr måned ) 

ved ikke hvad skal jeg gør !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af MigDerHarBrugForHjælp (Slettet)

Allerførst kan du jo finde 6% af 51.000 kr. Det gør du ved: 

(51.000 : 100)*6

Når du så har fundet 6% af 51.000, hvilket betyder, at du har svaret på, hvor stor ydelsen er på 1 år. Men svaret skal være i måneder, og derfor skal du så dividere det med 12, da der jo er 12 måneder på 1 år. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} y&=&\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\\\\ y&=&\frac{51\, 000\cdot 0.0049}{1-1.0049^{-60}}=983.13 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Formlerne er her:

https://www.regneregler.dk/annuitetslaan

Husk at regne årsrenten om til en månedsrente.


Skriv et svar til: Beregn ydelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.