Matematik

Gange over kors

12. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Halløj SP

Jeg ved ikke hvordan jeg løser denne her og ved ikke om jeg skal skrive det som \frac{11}{}1, men vil virkelig værdsætte enhver form for hjælp. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2019 af AMelev

Skriv 11 som 33/3, så kan du sætte på fælles brøkstreg på højre side.


Svar #2
12. september 2019 af KageSpiseren

Så det betyder jeg kan sætte det som \frac{8x+33}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lrlll} 3)&\frac{9-x}{4}&=&\frac{8x}{3}+11&\textup{multiplicer med 12}\\\\ &(9-x)\cdot 3&=&8x\cdot 4+132\\\\ &27-3x&=&32x+132\\\\ &-105&=&35x\\\\ &x&=&\frac{-105}{35}=\frac{-3\cdot 5\cdot 7}{5\cdot 7}=-3 \end{array}


Svar #4
12. september 2019 af KageSpiseren

hvorfor med 12?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2019 af mathon

12 er mindste fælles multipla af 4 og 3.


Svar #6
12. september 2019 af KageSpiseren

Altså jeg bruger en lidt mere anderledes strategi vil jeg tro.

Jeg gør nemlig sådan her:

3(9-x)=4(8x+33)

27-3x=32x+132

\frac{-105}{35}=-3


Skriv et svar til: Gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.