Matematik

Bestem funktionsforskriften til en linear funktion

13. september 2019 af OGSexyAppelsin - Niveau: C-niveau

Jeg har fået spørgsmålet "Om en lineær funktio, f, gælder der, at f(-20) = -11, og at f(6) = 20. Bestem funktionsforskriften"

Jeg ved ikke engang hvor jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af SuneChr

Find a og b i den generelle forskrift for linjen
   y = ax + b
       når
  - 11  =  - 20a + b
    20  =      6a + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af ringstedLC

eller:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\;? \\ \text{inds\ae t v\ae rdien for }a\text{ i}:b&=y_1-ax_1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2019 af AMelev

Opgrader din profil, så uddannelse passer med niveau. Hvis du læser hf eller stx, kan du med fordel benytte din formelsamling, som må benyttes til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2019 af mathon

eller noteret

                                           \small \begin{array}{lllll} y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\\\ y=\frac{20-(-11)}{6-(-20)}\cdot (x-(-20))+(-11)\\\\ y=\frac{31}{26}\cdot (x+20)-11\\\\ y=\frac{31}{26}x+\frac{310}{13}-11\\\\ y=\frac{31}{26}x+23+\frac{11}{13}-11\\\\ y=\frac{31}{26}x+12+\frac{11}{13}\\\\ y=\frac{31}{26}x+\frac{167}{13} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem funktionsforskriften til en linear funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.