Kemi

pH

14. september 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

pKa = 4,76 og pKb = 5,40

Hvor mange mL af en 0.0120 M opløsning af HA skal man sætte til 100 mL af en 0.0120 M opløsning af B for at få en opløsning med pH = 8.80? Det kan antages, at rumfangene er additive. 

Ved ikke om følgende er rigtigt: 

n(B)=0.0120M*0,1L = 0.00120mol 

14-1/2(5,4-log(0.00120mol/0.00120mol/(V(HA)+0,1L) = 8.8


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af janhaa

8.8 = 4.76 - log((0.012x/0.0012))

x = 0,00176 L = 0,176 mL


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.