Matematik

Reducering

15. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg vil gerne vide om jeg har det rigtige svar?

En til at bekræfte vil være fint.

Mit svar: 3b^2+3

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af Bibo53

Dit svar er forkert. Du skal dividere -3 op i hvert led i tælleren, dvs.

\frac{3b^2-9}{-3}=\frac{3b^2}{-3}+\frac{-9}{-3}=\dots

Fortsæt selv.


Svar #2
15. september 2019 af KageSpiseren

men man kan jo ikke dividere -3 op i 3b2? eller vil det ikke bare give -b2? også den anden brøk er så 3 så svaret vil være -b2+3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2019 af ringstedLC

eller:

\begin{align*} T=\frac{3b^2-9}{-3} &= \frac{-3\cdot (-b^2+3)}{-3}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2019 af Bibo53

Korrekt, svaret er -b^2+3. Der gælder jo

\frac{3b^2}{-3}=\frac{3}{-3}b^2=-1\cdot b^2=-b^2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2019 af ringstedLC

Fra: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1909590

Hej SP

Jeg vil gerne vide om jeg har det rigtige svar?

En til at bekræfte vil være fint.

Mit svar:  3b^2+3

På forhånd tak!

\begin{align*} T=\frac{3b^2-9}{-3}&=\frac{3\cdot b^2-3\cdot 3}{-3} \\ &=\frac{-3\cdot (-b^2)-3\cdot 3}{-3} \\ T &= -b^2+3 \\ \text{eller:}\\ T=\frac{3b^2-9}{-3}&=\frac{3\cdot b^2-3\cdot 3}{-3} \\ &=\frac{3\cdot b^2-3\cdot 3}{3\cdot (-1)} \\ &=\frac{b^2-3}{-1} \\ &=\frac{-1\cdot (-b^2+3)}{-1} \\ T &= -b^2+3 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.