Matematik

Beregn vinkel a trekant

15. september 2019 af Nagodo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har opgaven: Beregn Vinkel A

Jeg kender arealet, Side b og Side C

Areal: 23,54

Side b: 6,9

Side c: 12,7


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2019 af StoreNord

Brug appelsin-formelen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2019 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} \textup{som er:}&T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)\\\\ &A=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot T}{b\cdot c} \right )&\textup{vinkelm\aa l i grader} \end{array}


Svar #3
15. september 2019 af Nagodo (Slettet)

Hvis jeg så skal finde Vinkel B

Skal jeg så bare erstatte sin med cos


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2019 af StoreNord

Nej. Appelsin-formelen kan kun bruges med sinus.

Brug sinusrelationen.


Svar #5
15. september 2019 af Nagodo (Slettet)

Ok, hvordan finder jeg så B


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2019 af StoreNord

\frac{a}{sin(A)}=\frac{b}{sin(B)}=\frac{c}{sin(C)}


Svar #7
15. september 2019 af Nagodo (Slettet)

Mange Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2019 af ringstedLC

#5 (og #6): Vær opmærksom på at:

\begin{align*} \angle A &= \sin^{-1}\left ( \frac{2T}{bc} \right )\Downarrow \\ \angle A=v^{\circ}& \vee \angle A=180^{\circ}-v^{\circ} \end{align*}

Der er altså to trekanter, der opfylder betingelserne.

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Beregn vinkel a trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.