Matematik

Hjælp med sandsynlighed

15. september 2019 af RODH3N (Slettet) - Niveau: 8. klasse

52 kort 

b) hvad er sandsynligheden for at få to hjrter i streg 

c) hvad er sandsynlighden for at først trække et rødt kort og derefter et sort kort


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af Bibo53

b) Sandsynligheden for, at det første kort er en hjerter, er \frac{13}{52}, da antallet af hjerter er 13 og antallet af kort er 52. Hvis vi antager, at kortet ikke lægges tilbage, så er der 51 kort tilbage, hvoraf de 12 er hjerter. Sandsynligheden for, at det andet kort er en hjerter, er derfor \frac{12}{51}. Dermed er sandsynligheden for to hjerter i streg

\frac{13}{52}\cdot\frac{12}{51}

c) Forklar selv, hvorfor svaret her er

\frac{26}{52}\cdot\frac{26}{51}


Skriv et svar til: Hjælp med sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.