Kemi

oxidationstal for basisk

16. september 2019 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg er kommet i problemer med at bestemme oxidationstal for basisk reaktioner 

er der ikke en som vil være behjælpelig med denne opgave 

har vedhæftet opgavet i Word-fil 

Vedhæftet fil: oxidationstal.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{N}{O_2}^-\; \longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +5}}}{N}{O_3}^- \end{array}\\\\

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Mn&&3&2\\ N&2&&3 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                 \small \begin{array}{lllll} 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 3\, N{O_2}^-\; \longrightarrow \; 2\, MnO_2\; +\; 3\, N{O_3}^- \end{array}\\\\

\textup{afstemning af ladning:}

                 \small \begin{array}{lllllll} 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 3\, N{O_2}^-\; \longrightarrow \; 2\, MnO_2\; +\; 3\, N{O_3}^- \; +\; 2\, OH^- \end{array}\\\\

\textup{afstemning af hydrogen:}

                 \small \begin{array}{lllllll} 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 3\, N{O_2}^-\; +\; H_2O\; \longrightarrow \; 2\, MnO_2\; +\; 3\, N{O_3}^- \; +\; 2\, OH^- \end{array}\\\\

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af mathon

Den midterste reaktion foregår i < basisk > opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lllllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Al}& +&O\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{H}{^-}&\longrightarrow &\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}{(OH)_4}^-&+&\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_2 \end{array}


Skriv et svar til: oxidationstal for basisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.