Matematik

Bestem forskrift for en funktion.

17. september 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for lidt hjælp til denne opgave.

Spørgsmålet lyder?

Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne (4,141) og (18,712)

Bestem forskriften for funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af mathon

som vist dig i
                          https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1887298#1887304


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af mathon

eller
            \small \begin{array}{llll} &141=a\cdot 4+b\\ &712=a\cdot 18+b \end{array}


Svar #3
17. september 2019 af Monacj (Slettet)

Tusind tak, men har lige prøvet og kan ikke får det til at virke inde i geogebra :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2019 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|ll} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 4&141&18&712&a=\frac{712-141}{18-4}=\frac{571}{14}&b=141-\frac{571}{14}\cdot 4=-\frac{155}{7}&y=\frac{571}{14}x-\frac{155}{7} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem forskrift for en funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.