Matematik

Differentialregning

17. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle matematik genier der kan hjælpe med denne opgave?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af AMelev

Opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2019 af AMelev

#0

Nogle matematik genier der kan hjælpe med denne opgave?:)

Mindre kan vel også gøre det.
Jeg tillader mig at gå ud fra, at R og Q skulle være samme parameter: antal luftudskifninger pr. time
Desuden såvel lærer som elever hver udskiller 50 L CO2 pr. time, selv om de formodentlig/forhåbentlig ikke er stillesiddende. Beregn P

a) R (= Q) = 7
Indsæt P og R i differentialligningen og løs den med randbetingelsen C(0) = 400 vha. dit CAS-værktøj.
Løs ligningen C(t) = 1000 mht. t

b) Indsæt P i differentialligningen og løs den  med randbetingelsen C(0) = 400 mht C(t) med R som parameter
Løs ligningen C(1.5) = 1000 mht. R


Svar #3
17. september 2019 af Mie23234

Tusind Tak AMelev det var meget velformuleret og forstår nu fremgangsmåden:))


Svar #4
17. september 2019 af Mie23234

Sidder også lidt fast i denne, hvis du har mod på at hjælpe endnu engang...:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2019 af MandenMedMangeHatte

Tips til a)
Hvad er den generelle formel for arealet af en trekant?
Hvad er trekantens højde og grundlinje i dette tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2019 af ringstedLC

Ny opgave → nytråd, tak!

a) 

\begin{align*} A_{ABC} &= \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g \\ T(x) &= \tfrac{1}{2}\cdot f(x)\cdot x \end{align*}

Omkreds: Samme metode som a)

b) Bestem x for Tmaks. og sammenlign det med x for dmaks.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.