Kemi

Mangan(II)chlorid

17. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser man følgende opgave (som er vedhæftet)

Vedhæftet fil: Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af mathon

     \small \begin{array}{llll} \textup{Ionproduktet:}&\left [ Mn^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\left (0.000795\; M \right )\cdot \left (0.00025\; M \right )^2=4.97\cdot 10^{-9}\; M^3\\\\ \textup{Hvilket viser}&\textup{at opl\o selighedsproduktet \textbf{er} overskredet.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{reaktion:}\\ &MnCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, NaOH\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; Mn(OH)_2 \, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, NaCl \, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #3
18. september 2019 af hellokitty3

MMen hvor har du o,ooo795 M og 0,00025 M^2 fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textup{0.50 g manganchlorid i 50,0\; mL vand:}&\left [ MnCl_2 \right ]=\frac{\frac{0.50\; g}{125.84\; \frac{g}{mol}}}{0.050\; L}=0.079466\; M\\\\ \textup{i blandingen er volumenet fordoblet}&\left [ MnCl_2 \right ]_{bl}=0.039733\; M\\\\ \textup{fortynding 1:50}&{\left [ MnCl_2 \right ]_{bl}}_{fort}=\frac{1}{50}\cdot \left (0.039733\; M \right )=0.000795\; M\\\\ &{\left [ Mn^{2+} \right ]_{bl}}_{fort}={\left [ MnCl_2 \right ]_{bl}}_{fort}=0.000795\; M\\\\\\\\ \textup{0.50 g natriumhydroxid i 50,0\; mL vand:}&\left [NaOH \right ]=\frac{\frac{0.50\; g}{40.00\; \frac{g}{mol}}}{0.050\; L}=0.25\; M\\\\ \textup{i blandingen er volumenet fordoblet}&\left [NaOH \right ]_{bl}=0.125\; M\\\\ \textup{fortynding 1:50}&{\left [NaOH \right ]_{bl}}_{fort}=\frac{1}{50}\cdot \left (0.125\; M \right )=0.0025\; M\\\\&{\left [ Na^+ \right ]_{bl}}_{fort}={\left [NaOH \right ]_{bl}}_{fort}=0.0025\; M \\\\\textup{hvor jeg har en tastefejl!} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2019 af mathon

     \small \small \begin{array}{llll} \textup{Ionproduktet:}&\left [ Mn^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\left (0.000795\; M \right )\cdot \left (0.0025\; M \right )^2=4.97\cdot 10^{-9}\; M^3\\\\ \textup{Hvilket viser}&\textup{at opl\o selighedsproduktet \textbf{er} overskredet.} \end{array}


Skriv et svar til: Mangan(II)chlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.