Matematik

Intet problem med tallene, bare forklaring af opgaven?

17. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Sidder her og har lidt problemer med forståelsen af opgaven som lyder:

"Hos Nike kan opnås en rabat på 500 kr. på et par løbesko. Nyprisen er 1500kr. Hvor mange procent svarer dette til?"

Ved ikke om jeg har ret eller ej, men fik det til 300%.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2019 af StoreNord

\frac{x}{100}*1500=500                 løs ligningen.


Svar #2
17. september 2019 af KageSpiseren

7500?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2019 af StoreNord

Venstre side forkortes så der står      15x=500


Svar #4
17. september 2019 af KageSpiseren

kan godt se det nu. Betyder det så rabatten svarer til 15%? eller 45%?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2019 af StoreNord

Du skal løse ligningen  15x=500.  x er rabatten.


Svar #6
17. september 2019 af KageSpiseren

33,3%...


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. september 2019 af AMelev

Eller på en lidt anden måde 500 ud af 1500 = 500/1500 = 1/3 = 33.3%


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. september 2019 af ringstedLC

#0: "Nypris"...

Typisk tilbud: "Før(pris) ..., Nu(pris)" giver:

\begin{align*} Rabat=500 &= F\o rpris-Nupris \\ 500 &= F\o rpris-1500 \\ F\o rpris &= 1500+500=2000 \\ Rabat_{\%} &= \frac{500\cdot 100}{F\o rpris}\% = \frac{500\cdot 100}{2000}\%=25\% \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. september 2019 af AMelev

Jeg læste vist oplysningerne "Nypris" forkert, så jeg tilslutter mig #8.


Svar #10
20. september 2019 af KageSpiseren

#7

Eller på en lidt anden måde 500 ud af 1500 = 500/1500 = 1/3 = 33.3%

Du havde ret. Svaret er ikke 25%. Min lærer sagde 33,3%


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2019 af StoreNord

Det var rart med et feedback.        :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2019 af ringstedLC

#0

Hej SP

"Hos Nike kan opnås en rabat på 500 kr. på et par løbesko. Nyprisen er 1500kr. Hvor mange procent svarer dette til?"

På forhånd tak!

Enig med #11. Men hils din lærer og nævn følgende:

"Hvor mange procent svarer dette til?". Det er ikke helt klart, hvad "dette" henviser til.

"Nyprisen er ...". Betegnelsen bruges i forbindelse med salg af brugte varer. Nike sælger vel ikke brugte sko.


Svar #13
21. september 2019 af KageSpiseren

Han skrev det sådan her \frac{500}{1500} * 100procent = 33 procent rabat


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2019 af ringstedLC

Vis din lærer #8 og #12 eller tag et par billeder og vis dem. Din lærers metode og oplysningerne stemmer ikke, da betegnelsen "nypris" ikke fremgår af et tilbud på nye varer.

Det gør derimod "nupris", og hvis der skulle have stået således, er din lærers beregning forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2019 af StoreNord

Hvis man ikke er pæredansk, kan man måske have det lidt svært med y og u.


Svar #16
22. september 2019 af KageSpiseren

#15

Hvis man ikke er pæredansk, kan man måske have det lidt svært med y og u.

Han er ret dansk, måske har han misforstået opgaven ellers har opgaven en stavefejl, men glad for der mennesker som jer!


Skriv et svar til: Intet problem med tallene, bare forklaring af opgaven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.