Kemi

Redoxreaktioner

17. september 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg har følgende opgave for i min aflevering (vedhæftet)

Jeg har lavet opgave 3. Men jeg er i tvivl hvordan jeg skal lave opg. 1 og 2, er der nogle som kan give mig et hint, eller hjælpe mig lidt igang? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af janhaa

1.

K_p=\frac{p^2(NH_3)}{p(N_2)p^3(H_2)}


Svar #2
17. september 2019 af Signekas

Jeg havde selv tænkt dette:

Men ved ikke om det er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af janhaa

#2

Jeg havde selv tænkt dette:

Men ved ikke om det er rigtig

correct


Svar #4
18. september 2019 af Signekas

Skal jeg i opg. 2 bare indsætte de forskellige tryk, på stoffernes plads? Og regne det ud? Men hvordan finder jeg så ud af hvilken vej reaktionen er forskudt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2019 af mathon

               \small \small \small \small \begin{array}{lllll} 2)&Q=\frac{{p_{NH_3}}^2}{p_{N_2}\cdot p_{{H_2}^3}}=\frac{\left ( 103\; kPa \right )^2}{\left (2830\; kPa \right )\cdot \left ( 10.3\; kPa \right )^3}=3.431\cdot 10^{-3}> {K_p}^{200\degree}\\\\ &\textup{Reaktionen vil forskydes mod venstre (nedbringelse af Q)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2019 af mathon

enheds-korrektion:

               \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} 2)&Q=\frac{{p_{NH_3}}^2}{p_{N_2}\cdot p_{{H_2}^3}}=\frac{\left ( 103\; kPa \right )^2}{\left (2830\; kPa \right )\cdot \left ( 10.3\; kPa \right )^3}=3.431\cdot 10^{-3}\; kPa^{-2}> {K_p}^{200\degree}\\\\ &\textup{Reaktionen vil forskydes mod venstre (nedbringelse af Q)} \end{array}


Svar #8
18. september 2019 af Signekas

Tusind tak, det giver god mening!  

Jeg har en opgave mere (vedhæftet),  dog med flere opgaver i, som jeg sidder fast i.  Jeg har forsøgt at lave opg. a (vedhæftet) ved ikke omd et er helt rigtig.  Men ellers har jeg  hvert fald brug for nogle hints, i den andre  opgaver :)


Svar #9
18. september 2019 af Signekas

Forsøg på opgave a)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} a)&n=\frac{2.2\; g}{44.1\; \frac{g}{mol}}=0,0499\; mol\\\\ &\left ( 2220\; \frac{kJ}{mol} \right )\cdot \left ( 0.0499\; mol \right )=C\cdot \left ( 1.3\; \degree C \right )\\\\ &C=85.191\; \frac{kJ}{\degree C} \end{array}


Svar #11
19. september 2019 af Signekas

Jeg har løst a), b), og c). Men jeg kan slet ikke se mig frem til, hvordan jeg skal beregne d) og e)


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.