Matematik

Skat

17. september 2019 af Maria199412 - Niveau: A-niveau
Hej
Et eksemprl er, at man tjener 40 koner pr. time og man arbejder 35 timer. Så skal man betale 25 skat. Hvordan regner man løn efter skat?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af StoreNord

Bruttoløn             40*35                                             1400
fradrag                                                                         600
skat                30% af  de resterende 800           =     240
løn efter skat                   1400-240                     =    1160                


Svar #2
18. september 2019 af Maria199412

Hvorfor tager du 30% af det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllr}\textup{Bruttol\o n:}&\left (35 \textup{ timer} \right )\cdot \left ( 40\; \frac{\textup{kr}}{\textup{time}} \right )&\textup{kr:}&=&1400\\ \textup{\textup{personfradrag:}}&&\textup{kr:}&=&\underline{-600}\\ \textup{skattegrundlag:}&&\textup{kr:}&=&800\\ \textup{skat:}&\left ( 800\; \textup{kr} \right )\cdot 0.25&\textup{kr:}&=&200\\ \textup{\textup{l\o n efter skat:}}&\left ( 1400-200 \right )&\textup{kr:}&=&1200 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2019 af AMelev

#1 og #3
Hvorfra har I fradraget på 600 kr.?

Hvis der skal betales 25% af et beløb, er der 75% tilbage, Restbbeløb = 75%·Beløb.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2019 af StoreNord

På  sit skattekort eller lønseddel kan man se, man har trækprocent; og et personfradrag pr måned eller pr 14 dage eller pr uge.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2019 af AMelev

Kun på hovedkortet - ikke hvis det er bikortet, der benyttes - men de 600 kr. fradrag var så bare et slag på tasken?
Når der i spørgsmålet ikke er oplyst noget om fradrag, vil jeg ikke mene, det skal indgå i beregningen. Det passer også bedre med en trækprocent på 25. Men jeg medgiver, at det ikke er det mest almindelige.

Det ville være lettereat forholde sig til problemet, hvis der havde været vedhæftet et billede af den oprindelige opgaveformulering.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2019 af StoreNord

Et gammelt rigt svin som mig betaler skat som følger:

Trækprocent:39 %
Fradrag pr. md./14 dg.:3.545 kr. / 1.636 kr.

ikke med glæde, men med penge.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2019 af AMelev

Så en trækprocent på 25% i stedet for 39% lyder besnærende - selv uden fradrag.

Betal du kuns din skat med glæde - den går overvejende til et godt formål :)


Skriv et svar til: Skat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.