Matematik

Reducer et udtryk

18. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal reducere nedenstående udtryk

(a2+a)/a

hvilket jeg får til a2, men ifølge facit er svaret a+1. 

Er det mig eller facit der er forkert. Og hvis det er mig er der så nogle der kan forklare hvorfor det skal være a+1?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af StoreNord

Men dividerer en flerledet størrelse med et tal ved at dividere hvert led i størrelsen med tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2019 af PeterValberg

\frac{a^2+a}{a}=\frac{{\color{Red} a}\cdot(a+1)}{{\color{Red} a}}=......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2019 af ringstedLC

eller "sæt udenfor en parentes":

\begin{align*} \frac{a^2+a}{a}= \frac{a\cdot a+a}{a} &= \frac{a\cdot (a+1)}{a} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2019 af mathon


Skriv et svar til: Reducer et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.