Matematik

Nogle der kan forklare opgave til mig?

18. september 2019 af katja1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og skal snart til matematikscreening. Jeg har kigget i opgvaesæt fra de to forrige år, og der er en opgave der går igen, som jeg ikke forstår.

Jeg. håber der er nogen som kan hjælpe mig, det ville betyde meget.

Tak på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af StoreNord

Beregn a ud fra de to første punkter.
a skal være det samme overalt.


Svar #2
18. september 2019 af katja1g (Slettet)

hvordan det? er lidt forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2019 af OliverHviid

Anvend formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2019 af Sara6543 (Slettet)

Du kender to punkter. Derfor kan du bruge formlerne til at udregne a og b, når du kender to punkter på din graf:

y2-y1/x2-x1 = a

y1-a*x1 = b


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2019 af StoreNord

#2
                             a=\frac{8-4}{3-2}=4               4=\frac{16-8}{x-3}\Rightarrow x=4-2+3=5


Svar #6
18. september 2019 af katja1g (Slettet)

Det har jeg haft om i skolen og jeg overvejede også at anvende den formel, men var i tvivl.

Taaak for hjælpen!:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2019 af ringstedLC

Du burde have medtaget din overvejelse i spørgsmålet.

Lineær sammenhæng:

\begin{align*} y &= a\cdot x+b \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{8-4}{3-2} \\ b &= y_1-a\cdot x_1=y_2-a\cdot x_2 \\ b &= 4-a\cdot 2=8-a\cdot 3 \\ \end{align*}

Dine overskrifter er meget lidt sigende...


Svar #8
18. september 2019 af katja1g (Slettet)

Okay jeg forstår godt hvordan man finder a nu, tak for det. Men er stadig usikker på b, er der nogen som kan forklare det. Måske er jeg lidt besværlig men er bare lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2019 af Bibo53

Nu ved du, at hvergang x vokser med 1, så vokser y med 4. Tilsvarende hvergang y vokser med 4, så vokser x med 1.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2019 af ringstedLC

Sammenhængen gælder for alle værdierne, det vil sige, at a og b er det samme, hvorfor vi kalder dem for konstanter. Så ved at indsætte en værdi af et talpar, kan den anden beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2019 af StoreNord

#8
Du har kun brug for a , når du bare skal udfylde tabellen..


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-09-18 23-07-53.png


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2019 af AMelev

#4 Du ved nu, at y = 4x + b.
Hvis du sætter x = 3, skal y være 8, dvs. at 8 = 4·3 + b. Så løser du denne ligning mht. b.

Du kunne også have valgt at sætte x = 2, så skal y = 4.


Skriv et svar til: Nogle der kan forklare opgave til mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.