Kemi

Masseprocent af jern

19. september 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Vi har fået den opgave af vores lærer, men med den smule tekst der var dertil synes jeg ikke rigtigt at jeg kan gennemskue hvordan det løses. Skal man anvende formlerne:

m = n * M
 

c = n / V 



Der står nemlig ikke noget andet og vi får ikke oplyst nogle tal fra opgaven. 

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler oplysninger. Der står, at det indeholder en bestemt jernforbindelse og tilsvarende krystalvand, men der står ikke, hvad resten er.


Svar #2
19. september 2019 af TingtokTea

#1 

I en tidligere opgave antog vi at der var 100g i alt, og at jernen var 94%, men jeg ved ikke om dette er korrekt eller nok. Er nemlig også forvirret over opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du tager molvægten af Fe og dividerer med molvægten af hele molekylet.


Svar #4
19. september 2019 af TingtokTea

#3 

Kan vi godt det når vi ikke ved hvor mange gram der er af hvert stof? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Masseprocenten er den samme ligegyldig hvor stor en mængde du betragter. Så du kan fx bare betragte 1 mol af stoffet.


Svar #6
19. september 2019 af TingtokTea

#5 

Kan du se om dette er korrekt udregnet? :)

Vedhæftet fil:kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Molvægtene er 

M(Fe) = 55,85 g/mol

M(FeSO4•7H2O) = 55,85 g/mol + 32,06 g/mol + 4*15,999 g/mol + 7*(2*1,01 g/mol + 15,999 g/mol) = 278,04 g/mol

Den masseprocent som Fe udgør af hele molekylet er så

55,85 g/mol / 278,04 g/mol = 0,201 = 20,1%


Svar #8
19. september 2019 af TingtokTea

#7 

ah, man dividerer med hele vægten, super, mange tak.  


Skriv et svar til: Masseprocent af jern

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.