Kemi

Jernkoncentration

19. september 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg regne koncentrationen ud i masseprocent? Og er en koncentration ikke en vandig opløsning? 

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2019 af mathon

      \small \small \begin{array}{lllll} c)&&n\left ( Cr_2{O_7}^{2-} \right )=\left (0.01151\; L \right )\cdot \left (0.0100\; \frac{mol}L{} \right )=1.151\cdot 10^{-4}\; mol\\\\ &&n\left ( Fe^{2+} \right )=6\cdot n\left ( Cr_2{O_7}^{2-}\right) =6\cdot \left (1.151\cdot 10^{-4}\; mol \right )=6.906\cdot 10^{-4}\; mol\\\\ &&m\left ( Fe^{2+} \right )=\left ( 6.906\cdot 10^{-4}\; mol \right )\cdot \left ( 55.847\; \frac{g}{mol} \right )=0.039\; g\\\\ &&\textup{Fe-masseprocent:}\qquad\frac{0.039\; g}{0.200\; g}\cdot 100\%=19.5\% \end{array}


Svar #3
19. september 2019 af TingtokTea

#2 

Hvor får du det 6-tal fra i ligning 2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{molforholdet:}&Fe^{2+}:Cr_2{O_7}^{2-}=6:1&\textup{som du ser i b)} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2019 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll}d)& n(FeSO_4*7H_2O)&=&n(Fe^{2+})=6.906\cdot 10^{-4}\; mol\\\\ &m(FeSO_4*7H_2O)&=&\left (6.906\cdot 10^{-4}\; mol \right )\cdot \left (278.02\; \frac{g}{mol} \right )=0.192\; g\\\\ &\left (FeSO_4*7H_2O \right )\%&=&\frac{0.192\; g}{0.200\; g}\cdot 100\%=96\% \end{array}


Skriv et svar til: Jernkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.