Kemi

HCl+H2O+NaOH

20. september 2019 af Larben (Slettet) - Niveau: C-niveau

Undre mig over når jeg blander 10ml HCl (Ukendt koncentration) i 30ml vand og titrerer med 0,1M NaOH og får et omslagspunkt ved pH7 på 7,5ml NaOH. Fomlerne siger at der burde være lige meget syre og base.

7,5ml base = 7,5ml syre. jeg startede jo med 10ml syre? resten af HCl må jo være gået til vandet, men hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lrlll} \textup{titerligning:}&n_{HCl}&=&n_{NaOH}\\\\ &V_{HCl}\cdot c_{HCl}&=&V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}\\\\ &\left ( 0.010\; L \right )\cdot c_{HCl}&=&\left ( 0.0075\; L \right )\cdot \left ( 0.1\; M \right )\\\\ &c_{HCl}&=&\frac{0.0075}{0.010}\cdot \left ( 0.1\; M \right )=0.075\; M \end{array}


Skriv et svar til: HCl+H2O+NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.