Matematik

Bestem h udtrykt ved x og den ydre overfladeareal O som funktion x

21. september 2019 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en æske med rumfanget 4000 cm^3 og skal først bestemme h.

Jeg har længden som betegnes 2x, højden h og bredden x
rumfanget regnes ud med formlen Rumfanget = 2x*x*h
Jeg har regnet det ud på følgende måde, er det korrekt?
4000 = 2x*x*h

\frac{4000}{2} = \frac{2*x*x*h}{2}
2000 = x*x*h
2000 = x2*h
h=2000/x2
 

Er måden jeg har regnet det ud på korrekt? 
Og så bliver det vel h(x)=2000/x2
 

Men hvordan beregner jeg den ydre overfladeareal?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2019 af peter lind

Det er korrekt

Overfladerne skal du bare regne ud hver for sig og lægge dem sammen

Der er 2 sideflader  hver med areealet længde*højde

der er 2 andre sideflader hver med arealet bredde*højde

arealet af top og bud længde*bredde

se evt. på en æske, kasse eller lignende


Skriv et svar til: Bestem h udtrykt ved x og den ydre overfladeareal O som funktion x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.