Fysik

Kogepunkt, opgave

21. september 2019 af Camilladamgaard1 - Niveau: C-niveau

Hey, jeg har brug for lidt til hjælp til de her opgaver da jeg dsv. er lidt lost?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2019 af peter lind

a) m*L = energi   m er massen L er den speciffikke fordampningsvarmen

b) Effekt = Energi/tid

c) massen af vand

d) masse*is smeltevarme = energi


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2019 af ringstedLC

a) Vand har en dampningsvarme Lvand . Det er den energi pr. kg, der kræves for, at det går fra flydende til dampform. Brug:

\begin{align*} Q_{damp} &= L_{vand}\cdot m_{vand}\Leftrightarrow m_{vand}=\frac{Q_{damp}}{L_{vand}}=V_{vand} \\ m_{vand} &= \frac{451\cdot 10^3}{L_{vand}}\;\left ( \frac{J}{\frac{J}{kg}}=kg\simeq l \right )=\;?\text{ kg}\Leftrightarrow V_{vand}=\;?\text{ l} \end{align*}

b) Effekt P er energi pr. tid. Mikrobølgeovnen har ydet en energi på 451 kJ i 11.5 min.:

\begin{align*} P &= \frac{Q_{damp}}{t} \\ P &= \frac{451\cdot 10^3}{11.5\cdot 60}\;\left ( \frac{J}{s}=W \right )=\;?\text{ W} \\ \end{align*}

c) Vandets masse mvand omregnes til Vis . Brug:

\begin{align*} \rho_{is} &= \frac{m_{is}}{V_{is}}\Leftrightarrow V_{is}=\frac{m_{vand}}{\rho_{is}}\;,\;m_{is}=m_{vand} \\ V_{is} &= \frac{m_{vand}}{\rho_{is}}\;\left ( \frac{kg}{\frac{kg}{m^3}}=m^3\simeq 1000\;l \right )=\;?\text{ m}^3\simeq\;?\text{ l} \end{align*}

d) Is (vand på fast form) har en smeltevarme Lis . Det er den energi pr. kg, der kræves for, at det går fra fast- til flydende form. Brug (igen):

\begin{align*} Q_{is} &= L_{is}\cdot m_{is}\Leftrightarrow Q_{is}=L_{is}\cdot m_{vand}\;,\;m_{is}=m_{vand} \\ P &= \frac{Q_{is}}{t}\Leftrightarrow t=\frac{Q_{is}}{P} \\ t &= \frac{Q_{is}}{P} \;\left(\frac{J}{W}=\frac{J}{\frac{J}{s}}=s\right)=\;?\text{ sek.}\simeq\;?\text{ min.} \end{align*}


Skriv et svar til: Kogepunkt, opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.