Matematik

bestem toppunktet - andengradspolunomier

23. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

a) f(x)=3x2-4x+2

b) f(x)=-x2+4x-1

c)f(x)=5x2-2x

Hvordan løser de????


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af mathon

Brug toppunktsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af AMelev

Brug din formelsamling. Side 17 (84).
Prøv selv - upload det, du har lavet, så vi kan se, hvor der måske er problemer.
Du lærer ikke noget af, at opgaverne bliver regnet for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Basisviden:}\\ &&&x_T=\frac{-b}{2a}&&y_T=c-a\cdot {x_T}^2\\\\ &\textup{i anvendelse:}\\ &&a)&x_T=\frac{-(-4)}{2\cdot 3}=\frac{2}{3}&&y_T=2-3\cdot \left ( \frac{2}{3} \right )^2=\frac{2}{3}\\\\\\\\ &&b)&x_T=\frac{-4}{2\cdot (-1)}=2&&y_T=-1-(-1)\cdot 2^2=3\\\\\\\\ &&c)&x_T=\frac{-(-2)}{2\cdot 5}=\frac{1}{5}&&y_T=0-5\cdot \left ( \frac{1}{5} \right )^2=-\frac{1}{5} \end{array}


Skriv et svar til: bestem toppunktet - andengradspolunomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.