Kemi

Fuldstænding forbrænding

23. september 2019 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! 

Jeg har lidt problemer med hvordan jeg skal gribe den her opgave an. Nogen der kan hjælpe? (:

Opgave 2.12

Et fuldstænding tørt, fast brændsel analyseres i et laboratorium. Det viser sig at bestå af brændbare bestanddele, der indeholder grundstofferne C,H, O og S. Desuden er der et vist indhold af mineralske bestanddele, som i en forbrænding ikke undergår nogen ændring.

Brændselsanalyse:

Grundstof   Massebrøk

C                Wc=0,750

H                WH=0,062

S                Ws= 0,028

O                WO= 0,120

Resten er mineralske bestanddele.

Ved fuldstænding forbrænding af dettes brændsel dannes CO2, H2O og SO2

a. Hvor mange kmol luft skal anvendes til forbrænding af 100 kg af dette brændsel, når luftoverskudskoeffiecienten(lambda) = 1,8?

b. Antag, at al vanddamp i røgen kondenseres. Hvor stor er molbrøken af CO2, yco2, i den tørre røg?

c. Opstil en kontrolbalance(total masse(kg))


Svar #1
23. september 2019 af Fanansa

Jeg har beregnet stofmængderne for de fire grundstoffer. Jeg går ud fra, at man skal opstille nogle grundstofbalancer, men jeg er lidt i tvivl om hvordan. 


Skriv et svar til: Fuldstænding forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.