Matematik

Isolering af x i ligningen

23. september 2019 af Rasmussenah (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej!

Sidder med en matematik aflevering og er sgu ikke så god til det.
Er der en der ville kunne vise hvordan man løser denne:

Isoler x i ligningen:
3x+3=2•(4+x)+6


Og evt forklar hvad i gør for at isolere!
Mange tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2019 af AMelev

Gang ind i parentesen på højre side (husk at gange ind på begge led)
Reducér (saml tallene)
Træk 2x og 3 fra på begge sider og reducér.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{lrlll} &3x+3&=&2\cdot (4+x)+6&\textup{gang ind i parentesen}\\\\ &3x+3&=&(8+2x+6)&\textup{h\ae v parentesen}\\\\ &3x+3&=&8+2x+6&\textup{subtraher 2x}\\\\ &x+3&=&14&\textup{subtraher 3}\\\\ &x&=&11 \end{array}


Svar #3
23. september 2019 af Rasmussenah (Slettet)

Tak!!!! Det giver jo mening!

Skriv et svar til: Isolering af x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.