Matematik

Stokastisk variabel normal fordelt

24. september 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej,

Min opgave lyder, den stokastiske variabel X er normalfordelt med middelværdien 180. Bestem spredning når P(170<x<190)=0,95. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, og håber nogen kan hjælpe.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af peter lind

Normalfordelingens sandsynlighes kan også skrives

P(Y) = P( (X-m)//σ ) hvor 1 er middelværdien og (X-m)//σ er normalfordelt med middelværdien 0 og spredning 1

Slå op hvad Y er for P(Y<0,95 og P(Y> 0,95 og træk dem fra hinanden


Svar #2
24. september 2019 af SofieAmalieJensen

#1

Normalfordelingens sandsynlighes kan også skrives

P(Y) = P( (X-m)//σ ) hvor 1 er middelværdien og (X-m)//σ er normalfordelt med middelværdien 0 og spredning 1

Slå op hvad Y er for P(Y<0,95 og P(Y> 0,95 og træk dem fra hinanden

Jeg er ikke siker på at jeg forstår hvad jeg skal. Skal jeg slå P(Y<0,95) og P(Y>0,95) op hvor middelværdien er 0 og spredning 1? Hvad skal jeg så bruge den anden sætning du har skrevet til? Du må undskylde hvis der er noget jeg overser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2019 af peter lind

Undskyld det var forkert.

Du skal slå op hvilken Y det opfylder - P(-Y)<0,95/2 = P(Y)>0,95/2 = p hvilket da normalfordelingen er symmetrisk omkring 0 vil medføre at P(-p<Y<Y) = 0,95


Svar #4
24. september 2019 af SofieAmalieJensen

#3

Undskyld det var forkert.

Du skal slå op hvilken Y det opfylder - P(-Y)<0,95/2 = P(Y)>0,95/2 = p hvilket da normalfordelingen er symmetrisk omkring 0 vil medføre at P(-p<Y<Y) = 0,95

Jeg er stadig ikke helt med på den. Kan det passe at Y skal være 0,0627?(vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2019 af peter lind

Nej langt fra. Hvis du slår op på den inverse il normalfordelingen får du at P(Y<-1,959963985) = 0,025 så P(-1,959963985<Y<1,959963985) = 0,95


Svar #6
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#5

Nej langt fra. Hvis du slår op på den inverse il normalfordelingen får du at P(Y<-1,959963985) = 0,025 så P(-1,959963985<Y<1,959963985) = 0,95

Hvorfor skal det svarer til 0,025?


Svar #7
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#5

Nej langt fra. Hvis du slår op på den inverse il normalfordelingen får du at P(Y<-1,959963985) = 0,025 så P(-1,959963985<Y<1,959963985) = 0,95

ups


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2019 af peter lind

#6 Fordi (1-0,95)/2 =0,025

#7 Det er jo netop det den skal være


Svar #9
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#8

#6 Fordi (1-0,95)/2 =0,025

#7 Det er jo netop det den skal være

tusind tak for hjælpen


Svar #10
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#8

#6 Fordi (1-0,95)/2 =0,025

#7 Det er jo netop det den skal være

Hov jeg kan igen ikke få det til at passe.. (se vedhæftet) 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. september 2019 af peter lind

Det har jo ikke noget med sagen at gøre.

Hvis du erstatter Y med udtrykket for x fra #1 ind #5   får du P(-1,959963985< (X-m)//σ <1,959963985) = 0,95


Svar #12
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#11

Det har jo ikke noget med sagen at gøre.

Hvis du erstatter Y med udtrykket for x fra #1 ind #5   får du P(-1,959963985< (X-m)//σ <1,959963985) = 0,95

hvordan finder jeg så spredningen ud fra det? det er det jeg ikke forstår


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. september 2019 af peter lind

Opgaven siger jo at P(170<x<190)=0,95 og dermed da m = 180   P(170-180<x-m<190-180) = 0,95


Svar #14
25. september 2019 af SofieAmalieJensen

#13

Opgaven siger jo at P(170<x<190)=0,95 og dermed da m = 180   P(170-180<x-m<190-180) = 0,95

ja det kan jeg godt se. Men hvordan bestemmer jeg spredningen ud fra det.


Brugbart svar (1)

Svar #15
26. september 2019 af peter lind

Hvis du yderliger dividerer med σ får du

P( (170-180)/σ<x<(190-180)/σ) = 0,95

Sammenlign det med #5


Svar #16
26. september 2019 af SofieAmalieJensen

#15
Hvis du yderliger dividerer med s får du

P( (170-180)/s
Super tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Stokastisk variabel normal fordelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.