Kemi

Opløselighed

24. september 2019 af Signekas - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave for i min aflevering (vedhæftet)

Jeg har lavet opg. a, og fået den til 4,59 mg/L

Jeg har brug for hjælp til opg. b) 

Jeg har vedhæftet i kommentaren, hvordan jeg har forsøgt mig indtil videre, men kan ikke komme videre, kan nogle hjælpe?


Svar #1
24. september 2019 af Signekas

Forsøg på opg b) men mangler hjælp til resten


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} b)&x\cdot (0.1+x)=1.0\cdot 10^{-9}\qquad x>0\qquad x=c(CuBr) \\\\ &x=1.0\cdot 10^{-8}\; \frac{mol}{L}\\\\ \textup{opl\o selighed:}&m(CuBr)=\left ( 1.0\cdot 10^{-8}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 143.45\; \frac{g}{mol} \right )=0.001435\; \frac{mg}{L}\\\\ \textup{Der kan i en} &\textup{0.1 M opl\o sning af NaBr opl\o ses }0.001435\; \frac{mg}{L }\textup{ af CuBr.} \end{array}


Svar #4
24. september 2019 af Signekas

Får du x=1.0*10-8 mol/L  , når du løser: x*(0.1+x)=1.0*10-9?

Jeg kan nemlig ikke få mit maple til at løse lignignen får mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2019 af mathon

     Ja.


Svar #6
25. september 2019 af Signekas

Tak. :)


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.