Kemi

Syre-base

25. september 2019 af Signekas - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle opgaver for til imorgen i Kemi. Og en af dem er (vedhæftet) jeg ved ikke hvordan jeg skal begynde på opgaven. 

Håber en kan hjælpe. 

Tak på forhånd :)


Svar #1
25. september 2019 af Signekas

Kan man lave et reaktionsskema? Jeg kan bare ikke se hvordan. Men hvis man kunne, ved jeg godt at jeg kan regne min Ka ved at stille det op som en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} &K_a=\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}\\\\ &K_a=\frac{\left ( 3.8\cdot 10^{-2}\; M \right )^2}{(0.10\; M)-(3.8\cdot 10^{-2}\; M)}=2.392\cdot 10^{-2}\; M\\\\ &pK_a=-\log(2.392\cdot 10^{-2})=1.63 \end{array}


Svar #4
25. september 2019 af Signekas

Tak! :) 

Kan jeg også regne det på denne måde? Jeg får samme svar på denne måde, men hvilken måde er mest rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2019 af mathon

Teoretisk beregnet JA.

Men en buffer er et korresponderende svagt syre-base-system, hvor endog tilsætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base ikke ændrer pH mærkbart. Dette gælder ikke en middelstærk syre.


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.