Kemi

Reaktionsorden og reaktionshastighed

25. september 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan man bruge den vedhæftet formel til den vedhæftet opgave?

Jeg kender T, aktiveringsnergien og gaskonstanten, og Ae. Er det denne formel der skal bruges for det efterspurgte i opgaven?

Vedhæftet fil: kan denne formel bruges.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2019 af Soeffi

#1. Der menes nok: ...hvor meget skal temperaturen stige før, at reaktions-konstanten 10-dobles?!

Antag:

   Startemperatur: T1

   Sluttemperatur: T2 (ubekendt)

   k(T): reaktionskonstanten, som er temperaturafhængig

   A: en konstant

   Ea: aktiveringsenergien

   R: gaskonstanten

Man har ligningen:

   k(T2) = 10·k(T1) ⇒

   A·exp(Ea/(R·T2)) = 10·A·exp(Ea/(R·T1)) ⇒

   exp(Ea/(R·T2)) = 10·exp(Ea/(R·T1)) ⇒

   Ea/(R·T2) = ln(10) + Ea/(R·T1) ⇒

  (Ea/R)·(1/T2 - 1/T1) = ln(10) ⇒

   1/T2 - 1/T1 = ln(10)/(Ea/R) ⇒

   1/T2 = R·ln(10)/Ea + 1/T1 ⇒

   T2 = 1/(R·ln(10)/Ea + 1/T1)


Skriv et svar til: Reaktionsorden og reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.