Matematik

Hvordan omskriver man formlen?

25. september 2019 af Maja2503 - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at løse følgende opgave?:

Du skal vise, at formel 1 kan omskrives til formel 2. 

Formel 1: d*(a-c)+c*(b-d)+c*d

Formel 2: a*d+b*c-c*d

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2019 af Larsdk4 (Slettet)

1: Du kan gange ind i parentesen 

d*(a-c)+c*(b-d)+c*d= ({\color{Red} ad-dc)+(bc-dc)+dc}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2019 af Larsdk4 (Slettet)

2:

a*d+b*c-c*d={\color{Red} AC-DC+BC}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2019 af ringstedLC

Selvom dc = cd plejer vi at skrive konstansterne i alfabetisk orden:

\begin{align*} {\color{Red} ad-dc+bc-dc+dc} &= \\ ad-cd+bc-cd+cd &= \;?\end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan omskriver man formlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.