Matematik

Procentregning

26. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er det her rigtigt eller forkert som jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2019 af 1Help1 (Slettet)

Du skal bruge renteformlen her.
Det vil heller ikke give nogen mening, at få 2187,5 kr.
Det er et alt for stort beløb.

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/renteformlen


Svar #2
26. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Jeg kan også vende den om og sige 0,08 * med de 175kr = 14kr 175 + 14 = 189kr


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2019 af 1Help1 (Slettet)

Ja, det er korrekt. :)
Men hvis du nu skulle bruge renteformlen, så ville det se ud, som i det vedhæftede billede. 
Det vil blive nemmere for dig at bruge renteformlen til næste gang, hvis du har at gøre med f.eks. efter 5 år. Så indsætter du bare 5 ind på n's plads og regner det ud.

Men fordi vi har at gøre med efter et år, så kan man også gøre det, som du gjorde. 

Vedhæftet fil:Renteformlen.PNG

Svar #4
26. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Så hvad er korrekt 0,08 * 175kr = 14 + 175kr = 189kr 

eller 175kr / 8 * 100 = 2187,5kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Nypris} &= \text{Nupris}+\text{Nupris}\cdot \tfrac{8}{100} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} p_{ny}=p_{nu}+p_{nu}\cdot \frac{8}{100}=p_{nu}\cdot 1+p_{nu}\cdot 0.08=\left (1+0.08 \right )\cdot p_{nu}=1.08\cdot p_{nu} \end{array}


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.