Matematik

Planens ligning

27. september 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

A) Find ligningen for den plan α, som går gennem origo O(0,0,0), og som er parallel med planen β med ligningen 

β:  2x - y + 3z - 1 = 0

Planens ligning er

α:  ?x - 2y + ?z = 0

B) En plan har ligningen

7x - 2y + 13z - 10 = 0

Find planens skæringspunkt S med y-aksen. S= (?,?,?)

Nogen der kan hjælpe med dem her? Tænker at de kan løses ved hjælpe af ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2019 af peter lind

a) hvis to planer er parallelle har de samme normalvektorer

b) en plans skæring med en akse sker det når de to andres koordinater er 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2019 af ringstedLC

A)

\begin{align*} \beta &\parallel \alpha \\ 2x-y+3z-1=0 &\parallel 2x-y+3z+d=0 \end{align*}

B)

\begin{align*} &7x-2y+13z-10=0 \\&S:(0,\,y,\,0) \end{align*}


Svar #3
27. september 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

B skal jo give 0?, når S indsættes i ligningen passer det ikk.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2019 af ringstedLC

#3: Ja, så du løser bare ligningen.


Svar #5
27. september 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Taak for hjælpen :)

Fik det løst


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2019 af ringstedLC

#5: I forlængelse af "A)" og https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1909372#1909479 om paralleller mellem linjen og planen ses måske, at b for linjen svarer til d for planen, da de parallelforskyder linjen henholdsvis planen.


Skriv et svar til: Planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.