Matematik

Find tangentens ligning

28. september 2019 af COS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder lidt og sloges med opgaven herunder:
http://prntscr.com/pc27zl
Det er uden hjælpemidler - kun formelsamlingen jeg skal lave den.

men kan simpelthen ikke lige se hvad jeg gør forkert?

synes den virker meget lige til, men når jeg checker efter i CAS og graf passer min tangent ikke.

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lrllll}& f(x)&=&3x\cdot \ln(x)-x^2&x>0\\\\ &f(1)&=&3\cdot 1\cdot \ln(1)-1^2=3\cdot 0-1=-1\\\\ &f{\, }'(x)&=&3\cdot \ln(x)+3x\cdot \frac{1}{x}-2x\\\\ &f{\, }'(x)&=&3\cdot \ln(x)-2x+3\\\\ &f{\, }'(1)&=&3\cdot \ln(1)-2\cdot 1+3=1\\\\ \textup{tangentligning i (1,f(1))}&y&=&f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1) \end{array}


Svar #2
28. september 2019 af COS1 (Slettet)

virker det! tusind tak!

ved du hvad jeg skal gøre her så?:

http://prntscr.com/pc2h6w


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2019 af mathon

                 \small \small \small \small \begin{array}{lrllll}2D1.27& f(x)&=&e^x+x^2-5\\\\ &f(1)&=&e^1+1^2-5=e-4\\\\ &f{\, }'(x)&=&e^x+2x\\\\ &f{\, }'(1)&=&e^1+2\cdot 1=e+2\\\\ \textup{tangentligning i (1,f(1))}&y&=&f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1) \end{array}


Skriv et svar til: Find tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.