Kemi

Formelmassen

01. oktober 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvordan man regner denne formelmasse ud

FeSO* 10H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2019 af mathon

Brug Det Periodiske System.


Svar #2
01. oktober 2019 af Mettes3

i know men når der står tal som 4 10 2 hvordan regner jeg dem med gange? plusse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2019 af Molarmasse (Slettet)

Koeffiecenter sidder på venstre side af molekylet.

F.eks. 10H2O

Det betyder bare, at der er ti vand-molekyler.

Molarmassen kan du finde ved at kigge på den periodiske system og addere atommassen sammen.

Hydrogen har atommassen 1,008 og oxygen har atommassen 15,9994 (Bare rund op til 16)

Molarmassen af vand er 1,008+1,008+16 = 18,016

Prøv selv at finde molarmassen af FeSO4


Svar #4
01. oktober 2019 af Mettes3

jeg starter med at kigge på fe som har 55,845 så kigger jeg på S som har 32,06 også O som har 15,999 som jeg runder op til 16 + 16 + 16 + 16 fordi der står 4. til sidst plusser jeg det hele sammen er det korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2019 af Molarmasse (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2019 af mathon

                     \small \textup{Sum}\left ( \left \{ 1,1,4,10 \right \}\cdot \left \{ 55.847,32.065,15.999,18.015 \right \} \right )


Svar #7
02. oktober 2019 af Mettes3

Super tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Formelmassen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.