Matematik

vektor

01. oktober 2019 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg et problem med denne opgave. jeg ved hvilket formel jeg skal bruge men jeg kan ikke beregne den. er der en som kan hjælpe mig lidt på vej? 

(har vedhæftet opgaven) 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2019 af mathon

Indsæt i ligningen og løs mht t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll} &\cos(v)=\frac{\mathbf{a}\cdot \mathbf{b} }{\left | \mathbf{a} \right |\cdot \left | \mathbf{b} \right |}\\\\ &\cos(45\degree)=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} t\\3 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{2^2+5^2}\cdot \sqrt{t^2+3^2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} &\cos(v)=\frac{\mathbf{a}\cdot \mathbf{b} }{\left | \mathbf{a} \right |\cdot \left | \mathbf{b} \right |}\\\\ &\cos(45\degree)=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} t\\3 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{2^2+5^2}\cdot \sqrt{t^2+3^2}}\\\\ &\frac{\sqrt{2}}{2}=\frac{2t+15}{\sqrt{29}\cdot \sqrt{t^2+9}}\\\\ &\sqrt{2}\cdot \sqrt{29}\cdot \sqrt{t^2+9}=4t+30&\textup{der kvadreres}\\\\ &2\cdot 29\cdot \left ( t^2+9 \right )=16t^2+240t+900&\textup{andengradsligningen reduceres og ordnes}\\\\ &58t^2+522=16t^2+240t+900\\\\ &42t^2-240t-378=0&\textup{der divideres med st\o rste f\ae lles divisor 6}\\\\ &7t^2-40t-63=0&\textup{som \textbf{du} l\o ser} \end{array}


Svar #4
01. oktober 2019 af sisseb93 (Slettet)

det var dælme noget at et regne stykke, jeg har da været helt forkert på den :( 

tusind tak for din indsats 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.