Kemi

ammoniak

03. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har i min opgave fået at vide at jeg skal opskrive den afstemte reaktionligning for ammoniak ogg anfører ligekostaten inden pH regning men forstår ikke helt opgaven nogen der kan hjælpe


Svar #1
03. oktober 2019 af hellokitty3

forsøget til dette spg. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

NH3(aq) + H2O(l) ⇒ NH4+(aq) + OH-(aq)

Kb = [NH4+] * [OH-] / [NH3] = 1,8 * 10-5 M


Svar #3
03. oktober 2019 af hellokitty3

Men nu man så skal finde pH er det så ikke bare -log til koncentration eller 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pKb = -log(1,8*10-5) = 4,7

For svage baser (4<pKb<10) gælder

pOH = ½(pKb - log(cb))

pOH = ½ (4,7 - log(0,010)) = 3,4

Så kan vi finde pH:

pH = 14 - pOH = 14 - 3,4 = 10,6


Svar #5
03. oktober 2019 af hellokitty3

hvor har du fundet kb henne altså det 1,8*10^-5


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Den slår man op eller googler sig til. Det er ikke noget man kan beregne sig til men noget man har målt eksperimentelt.


Svar #7
03. oktober 2019 af hellokitty3

okay, så pKa=-log(ka)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Men vi har ikke noget med Ka i denne opgave. Det er en base vi har med at gøre, så vi bruger Kb.

Men det er rigtigt at der gælder

pKa = -log(Ka)

og

pKb = -log(Kb)


Svar #9
03. oktober 2019 af hellokitty3

Mange tak ;)


Skriv et svar til: ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.