Kemi

Al2(SO4)3

03. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

jeg skal starte med at skrive reaktionligining uden tilskurer ionerne for Al2(SO4)3  i vand er det ikke bare:

Al2(SO4)3 (aq)+ H2O ->Al_2 + H2O

I b skal jeg beregne koncentration Al2(H_2O)_6 i en 0,1 M opløsning af Al2(SO4)3 og det ved jeg ikke helt hvordan jeg gør 

og til sidst skal jeg udefra pka opskrive den reakrionligning for den sur reaktion af Al2(H_2O)_6  (uden tilskurer ionerne) og udefra pka værdien som er 5 skal jeg finde pH 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&Al_2(SO_4)_3\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; 2\, Al^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\\\\ b)&Al^{3+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; \left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\\\\ &\left [\left [Al(H_2O)_6 \right ]^{3+} \right ] =2\cdot \left [ Al_2\left (SO_4 \right )_3 \right ]=2\cdot \left ( 0.1 \right )=0.2\; M \end{array}


Svar #2
03. oktober 2019 af hellokitty3

Hvad med vand er det tilskuerer ionen o hvordan kan du se at det er tilskurerer ionen hvis man bruger det i næste reaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af mathon

                     \small \small \small \small \begin{array}{lllll} c)&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right ) \\\\ &pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 5-\log(0.2) \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet)

Hvorfor gang du 9,1 med 2 i b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet)

0,1*

Svar #6
04. oktober 2019 af hellokitty3

Hvorfor er det at koncentration af Al(H2O)=2*(AL2(SO4)3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan sammenfatte reaktionerne a) og b) i:

Al2(SO4)3(s) + 12 H2O(l) → 2[Al(H2O)6]3+(aq) + 3 SO42-(aq)

Så kan du se at der bliver dannet to [Al(H2O)6]3+ for hver Al2(SO4)3 der bliver opløst. Altså har vi

[ [Al(H2O)6]3+ ] = 2 * c( Al2(SO4)3 )

[ [Al(H2O)6]3+ ] = 2 * 0,1M = 0,2M


Skriv et svar til: Al2(SO4)3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.