Kemi

Amfolytter

03. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau
Hej jeg har fået en opgave der siger: Jeg skal måle pH med et pH med et pH meter på en 0,10 M opløsning af natriumdihydrigenphosphat, og derefter skal jeg fortynde opløsning med en faktor 10. Opgaven siger Beregn pHfor de to fremstillede opløsning og det er det jeg gerne vil har hjælp til :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pKa = 7,2

For svage syrer (4<pKa<10) gælder:

pH = ½(pKa - log(ca))

pH = ½(7,2 - log(0,10)) = 4,1

Efter fortynding:

pH = ½(7,2 - log(0,010)) = 4,6


Svar #2
03. oktober 2019 af hellokitty3

Men når der står at jeg skal fortynde opløsning med en faktor ti hvad skal jeg så gør

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Koncentrationen af syren før fortynding er ca = 0,10M.

Efter fortyndingen er koncentrationen blevet reduceret til en tiendedel. Altså ca = 0,010M.


Svar #4
03. oktober 2019 af hellokitty3

Tak :)

Skriv et svar til: Amfolytter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.