Matematik

Omskrivning af linjens ligning

03. oktober 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Nogen der ved hvordan man omskriver y = ax + b til ax + by+ x = 0???


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2019 af peter lind

træk alt over på venstre side, så får du det ønskede med nogle andre betegnelser


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af AMelev

#0 Ikke ax + by + x = 0, men ax + by + c = 0
Det er ikke de samme a og b, der optræder i de to udtryk, så hellere a1x + b1y +c = 0

y = ax + b ⇔ -ax + y - b = 0, dvs. a1 = -a, b1 = 1 og c = -b


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} y=a_1x+b_1&\text{ har retningsvektoren: }\overrightarrow{r}=\binom{1}{a_1} \\ a_2x+b_2y+c=0&\text{ har normalvektoren: }\overrightarrow{n}=\binom{a_2}{b_2} \\ \overrightarrow{r}\perp \overrightarrow{n}\Leftrightarrow \widehat{\overrightarrow{r}} &= \overrightarrow{n} \\ \binom{-a_1}{1} &= \binom{a_2}{b_2} \\ y=a_1x+b_1 &= a_2x+b_2y+c=0 \\ &= -a_1x+y-b_1=0 \;,\;c=-b_1 \end{align*}


Skriv et svar til: Omskrivning af linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.