Kemi

Buffer

04. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Jeg prøver lige igen... jeg skal finde pH i de to fremstillede buffere
Opgaven siger at jeg skal fremstille 20 mL af en blanding der er 0,050 M med hensyn til både eddikesyre og natriumacetat. I laboratoriet findes stamopløsninger af eddikesyre og natriumacetat der er 0,10 M. Derefter skal jeg fortynde 5 mL af opløsning til 0,0050 M. Derefter skal jeg måle pH af begge fremstillede opløsninger (10 mL) med pH meter og tilsodet skal jeg indsætte til hver 10 dråber 0,1 M saltsyre og mål igen. Og det jeg vil har hjælp til

Beregn pH for de to fremstillede buffere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} \textup{I begge tilf\ae lde er:}&pH=pK_s=4.75 \end{array}


Svar #2
04. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet)

Hvorfor

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{llll} 1)&pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\ &pH=4.75+\log\left ( \frac{0.050\; M}{0.050\; M} \right )=4.75\\\\\\\\ 2)&pH=4.75+\log\left ( \frac{0.0050\; M}{0.0050\; M} \right )=4.75 \end{array}


Svar #4
04. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet)

Men efter fortynding sker der det samme

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2019 af mathon

Både CH_3COO^- og CH_3COOH fortyndes til samme koncentration,
hvorfor \log(1)=0 i begge koncentrationer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2019 af hellokitty3

Nå tak :)

Skriv et svar til: Buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.