Kemi

Puffer

07. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har vedhæftet opgaven. 

Jeg havde tækt mig at bruge pufferligning hvor nb/ns=10^ph-pks, men problemet er at min ph værdi -min pks værdi giver 0, så jeg ved ikke hvordan denne opgave skal løses

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll} &10^{pH-pK_s}=10^0=1=\frac{n_b}{n_s}\\\\ &n_b=n_s\\\\ &n_{\textup{total}}=0.100\;\frac{ \textup{mol}}{1000\; mL}=0.010\;\frac{ \textup{mol}}{100\; mL}\\\\ \textup{fordelt med:}\\ &0.0050\; \textup{mol }H_2P{O_4}^-\textup{ og }0.0050\; \textup{mol }HP{O_4}^{2-}&\textup{som forefindes}\\ \textup{i}\\&0.0050\textup{ mol }NaH_2PO_4*2H_2O&=(0.0050\; \textup{mol})\cdot \left ( (119.977+2\cdot 18.015)\; \frac{g}{\textup{mol}} \right )&=&780.0\; mg\\\\ &0.0050\textup{ mol }Na_2HPO_4*2H_2O&=(0.0050\; \textup{mol})\cdot \left ( (141.96+2\cdot 18.015)\; \frac{g}{\textup{mol}} \right )&=&890.0\; mg \end{array}


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.