Kemi

Ligevægtskonstant

08. oktober 2019 af alma00 - Niveau: B-niveau

Hej derude 

Er der en som kan hjælpe med denne opgave? Er helt lost 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Før:

n(Cl2) = 0 mol

n(CO) = 0 mol

n(COCl2) = 0,1200 mol

Efter ligevægten er indtrådt:

n(Cl2) = 0,1183 mol

n(CO) = n(Cl2) = 0,1183 mol

n(COCl2) = 0,1200 mol - 0,1183 mol = ... mol

Omregnet til koncentrationer:

[Cl2] = 0,1183 mol / 100L = .... M

[CO] = ...

[COCl2] = ... 

Det indsætter du så i

Kc = [CO] * [Cl2] / [COCl2]


Svar #2
09. oktober 2019 af alma00

Tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.