Matematik

Matematik temaopgave omkring - "vækst i nationens tjeneste"

08. oktober 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, mig og et par piger sidder med en temaopgave i matematik og undre os over hvad vi skal svare i opgave 2. Temaopgaven er baseret på en artikel som er vedhæftet. Det vile være super dejligt at få noget hjælp til dette da den er meget forvirrende for os piger.

Tak for det :)


Svar #1
08. oktober 2019 af CathrineJO (Slettet)

Her er opgave 2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af AMelev

Jeg tvivler nu på, at forvirringsgrad afhænger af køn. 
 Hvad har I tænkt jer, vi skal hjælpe med? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2019 af peter lind

Hvad er jeres problem ? Hvad har i lavet selv ?


Svar #5
08. oktober 2019 af CathrineJO (Slettet)

Vi har lavet hele opgave 1. Dog det er der problemer et hovedsageligt opg b, c, d


Svar #6
08. oktober 2019 af CathrineJO (Slettet)

#3

Jeg tvivler nu på, at forvirringsgrad afhænger af køn. 
 Hvad har tænkt jer, vi skal hjælpe med? 

Ups det blev meget misforstået det jeg skrev. Jeg mente bare at det var mig og de andre piger jeg arbejder med er forvirret og ikke hele kønnet. Beklager. 

Det er primært opg b, c og d der har voldt os problemer


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2019 af peter lind

b) se ligningen i teksten nederste afsnit på side 3

c)Det er blot en almindelig algebraisk manipulation hvor i isolerer c*e-kmx

d) Der ingen data til  det. I skal foretage en regression hvor den ukendte funktionnoget usædvanligt er c*e-kmx og variablene er f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. oktober 2019 af AMelev

b) kræver, at jeg læser hele artiklen, og det har jeg ikke lige tid til i dag.

c) f(x)=\frac{m}{1+c\cdot e^{-k\cdot m\cdot x}}
Gang med nævneren på begge sider
Træk f(x) fra
?Divider med f(x) på begge sider 
- så får I \frac{m-f(x)}{f(x)}=c\cdot e^{-k\cdot m\cdot x}

d) Væksthastigheden er størst, når f(x) = m/2. Men jeg ved ikke, om I ud af tabellerne kan se, hvornår det er. 
Jeg er også lidt usikker på, hvorfor I skal anvende eksponentiel regression i stedet for logistisk regression. Men hvis m kendes, kan I lave eksponentiel regression på (x,\frac{m-y}{y}) hvor y er jeres befolkningstal og får så c\cdot e^{-k\cdot m\cdot x}
Derefter kan I indsætte det i udtrykket for f(x) for at bestemme den.

Måske har jeg misforstået ideen i opgaven, men dette er mit bedste bud.


Skriv et svar til: Matematik temaopgave omkring - "vækst i nationens tjeneste"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.