Matematik

MAT LIGNINGER

08. oktober 2019 af jacknack - Niveau: A-niveau

hej allesammen.

er der nogle der kan hjælpe med disse ligninger.?

har virkelig svært ved at løse den på trin til trin og kan derfor ikke komme frem til en løsning

tak på forhånd

Vedhæftet fil: mat lignigner.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2019 af SuneChr

1)  Sæt venstresiden som tæller i en brøk med nævner 1.
     Gang dernæst over kors.
2)  tæller = nævner
3)  diskriminant
4)  diskriminant (se 3) og nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af AMelev

Opdater din profil - folkeskole harmonerer ikke med A-niveau. Uddannelse: STX, HTX eller HHX eller ...?

                                  
Opg. 1 Gang med (x - 1) på begge sider, skaf 0 på den ene side, brug løsningsformlen til 2.gradligning (rødder for et 2.gradspolynomium)

Opg. 2 Gang med (3x + 4) på begge sider, skaf 0 på den ene side, brug løsningsformlen til 2.gradligning (rødder for et 2.gradspolynomium)

Opg. 3 a) Brug løsningsformlen til 2.gradligning (nulpunkter/rødder i et 2.gradspolynomium)
b) Benyt nulreglen, brug løsningsformlen til 2.gradligning til at løse x2 - x - 6 = 0 og løs x + 4 = 0 på sædvanlig vis.

Væn dig til at brugeden officielle formelsamling STX, HTX, HHX som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

I STX-formelsamlingen står løsningsformlen til 2.gradsligningen side 17 (81).</o:p>


Skriv et svar til: MAT LIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.