Biologi

DNA-streng (proteiner) læseramme

09. oktober 2019 af Dinimini (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med en opgave og forstår ikke hvordan man er kommet frem til svaret.

Opgaven:
En DNA streng med følgende sekvens blev isoleret  5'- G T A G C C T A C C C A T A G G - 3'
                               sekvensen for mRNA streng er: 5' - G U A G C C U A C C C A U A G G -3'

Spørgsmålet: Angiv de mulige peptider der kan dannes fra denne sekvens

Svaret: 
Første læseramme giver Val - Ala - Tyr - Pro.
Anden læseramme vil lede til et stopcodon.
Tredje læseramme giver Ser - Leu - Pro - Ile

Jeg forstår godt, hvordan man er kommet frem til første læseramme. (GUA = Val. GCC = Ala. UAC = Tyr. CCA = Pro). Anden læserammen er efter CCA, dvs. UAG = Stop.

Men hvor er den tredje læserammen?


Svar #1
24. oktober 2019 af Dinimini (Slettet)

Stadig ingen der kan hjælpe?

Skriv et svar til: DNA-streng (proteiner) læseramme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.