Kemi

Aminer

10. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser man en opgave som denne
Calculate the percentages of neutral and protonated form present in a solution of 0,0010 M pyramiding at pH 7,3 the pka of pyriumidium Er 1,3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det er vel bufferligningen man skal bruge. Den version med syrebrøken xs hedder:

pH = pKa + log((1-xs) / xs )

7,3 = 1,3 + log( (1-xs)/xs )  <=>

(1-xs)/xs = 106  <=>

1 - xs = 106xs  <=>

xs = 1/(1 + 106)  <=>

xs ≈ 0%

og dermed

xb ≈ 100%

Altså det er næsten det hele der er på baseformen (den neutrale form uden H+).


Svar #2
10. oktober 2019 af hellokitty3

Hvor har du 1 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Bufferligningen kan skrives

pH = pKa + log( xb/xs )

Hvor xs er syrebrøken og xb basebrøken.

Så gælder der at

xs + xb = 1

Altså at den brøkdel der er på syreform plus den brøkdel der er på baseform tilsammen skal give 1.

Så har man bare indsat xb = 1 - xs i bufferligningen.


Svar #4
10. oktober 2019 af hellokitty3

Tak :)
Kan du måske også hjælpe med det her
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1914776

Skriv et svar til: Aminer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.