Kemi

Hastighedsudtryk

14. oktober 2019 af marielinge - Niveau: A-niveau

..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{lllll} a)&-\frac{\mathrm{d}\left [ N_2O \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \mathrm{d}\left [ N_2O \right ]^2\\\\ &-\frac{1}{\left [ N_2O \right ]^2}\, \mathrm{d}\left [ N_2O \right ]=k\cdot \mathrm{d} t\\\\ &\int -\frac{1}{\left [ N_2O \right ]^2}\, \mathrm{d}\left [ N_2O \right ]=\int k\cdot \mathrm{d} t\\\\ &\frac{1}{\left [ N_2O \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{\left [ N_2O \right ]_0}\\\\\\\\ b)&\frac{1}{\left [ N_2O \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{0.020}\\\\ &\frac{1}{\frac{1}{2}\cdot 0.020}=k\cdot 4500+\frac{1}{0.020}\\\\ &\frac{2}{0.020}=k\cdot 4500+\frac{1}{0.020}\\\\ &4500k=\frac{1}{0.020}\\\\ &k=\frac{1}{0.020\cdot 4500}=\frac{1}{90}=0.0111\; M^{-1}\cdot s^{-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2019 af mathon

                               \small \small \begin{array}{lllll} c)&\frac{1}{\left [ N_2O \right ]_t}=k\cdot t+\frac{1}{0.020}\\\\ &\frac{1}{0.05\cdot 0.020}=\frac{1}{90}\cdot t+50\\\\ &1000-50=\frac{1}{90}\cdot t\\\\ &t=950\cdot 90\; s=85\, 500\; s=\textup{23 timer 45 min} \end{array}


Skriv et svar til: Hastighedsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.