Kemi

Beregning af volumen

18. oktober 2019 af Zhraaa - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe??

Du fremstiller en suspension ved dispergering af 10 g faststof og fylder op med den vandige fase til 50 ml. Den vandige fase indeholder 5% (m/v) saccharose og 1% (m/v) polysorbat 80. Faststoffet har en densitet på 1,6 g/ml.
 
a) Hvor meget (ml) vandig fase skal tilsættes? b) Angiv koncentrationen af faststoffet og saccharose (%, m/v) i den færdige suspension!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Opgave a

Ml vandig fase der skal tilsættes er (50 - 10/1.6) ml = 43,75 ml

Opgave b

Hvis jeg har forstået spørgsmålet rigtigt, så er det  koncentrationen af faststoffet + saccarose,

der skal beregnes

Gram faststof er 10 gram + (43.75 · 5 ) / 100 gram saccharose 2.1875 gram  i alt 12.1875

w/v % faststof + saccarose er (12.1875 /50) / 100 = 24.375 %

Men hvis det skal være hver for sig

w/v % faststof er (10/ 50) · 100 = 20 %

w/v % saccarose  er ( ( 43.75 · 5) / 100 ) · 100/ 50 = 4,375 %

                 


Svar #2
19. oktober 2019 af Zhraaa

Mange taaak skal du have


Skriv et svar til: Beregning af volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.