Kemi

Stofmængden/massen/opløsning

20. oktober 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Der skal laves 300 mL 0.200 M ca(OH)2(s) 

a) Hvor stor en stofmængde ca(OH)2(s) skal der anvendes? 

b) Beregn massen af denne stofmængde Ca(OH)2(s) 

c) Beskriv hvordan i praksis man laver opløsning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&n(Ca(OH)_2)=V\cdot c=\left ( 0.300\; L \right )\cdot \left ( 0.200\; \frac{mol}{L} \right )=0.06\; mol\\\\ b)&n(Ca(OH)_2)=n\cdot M=\left (0.06\; mol \right )\cdot \left ( 74.093\;\frac{g}{mol} \right )=4.446\; g\\\\ c)&\textup{I en 300 mL m\aa lekolbe anbragt p\aa \ en magnetomr\o rer h\ae ldes 4.446\; g }Ca(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\\ &\textup{Der tils\ae ttes under omr\o ring demivand op til m\ae rket.} \end{array}


Svar #2
20. oktober 2019 af Mettes3

tak skal du have :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2019 af mathon

tastekorrektion:

\small \small \begin{array}{lllll} a)&n(Ca(OH)_2)=V\cdot c=\left ( 0.300\; L \right )\cdot \left ( 0.200\; \frac{mol}{L} \right )=0.06\; mol\\\\ b)&\mathbf{{\color{Red} m}}(Ca(OH)_2)=n\cdot M=\left (0.06\; mol \right )\cdot \left ( 74.093\;\frac{g}{mol} \right )=4.446\; g\\\\ c)&\textup{I en 300 mL m\aa lekolbe anbragt p\aa \ en magnetomr\o rer h\ae ldes 4.446\; g }Ca(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\\ &\textup{Der tils\ae ttes under omr\o ring demivand op til m\ae rket.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0 , # 1 og # 3

Det er ikke muligt at lave en 0,2 M vandig opløsning af Ca (OH)2

Opløselighedsproduktet for Ca(OH)2 er 2.52 · 10-5  M3 

Til # 0 Tjek lige om det ikke skulle være en .02 M Ca(OH)2 opløsning ,du skulle fremstille


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2019 af mathon

GODT #4

...og dermed
                           \small \small \begin{array}{lllll} &\left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=2.52\cdot 10^{-5}\; M^3\\\\ &s\cdot (2s)^2=4s^3=2.52\cdot 10^{-5}\; M^3\\\\ \textup{mol\ae re opl\o selighed }&s=\left (\frac{2.52\cdot 10^{-5}}{4}\; M^3 \right )^{\frac{1}{3} }=0.018\; M\approx 0.02\; M\\\\ \textup{Hvilket jeg har redegjort}&\textup{for i andre indl\ae g, men desv\ae rre ikke bem\ae rket denne gang.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. oktober 2019 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&n(Ca(OH)_2)=V\cdot c=\left ( 0.300\; L \right )\cdot \left ( 0.0200\; \frac{mol}{L} \right )=0.006\; mol\\\\ b)& m(Ca(OH)_2)=n\cdot M=\left (0.006\; mol \right )\cdot \left ( 74.093\;\frac{g}{mol} \right )=0.445\; g\\\\ c)&\textup{I en 300 mL m\aa lekolbe anbragt p\aa \ en magnetomr\o rer h\ae ldes 0.445\; g }Ca(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\\ &\textup{Der tils\ae ttes under omr\o ring demivand op til m\ae rket.}\\&\textup{Opl\o sningen er m\ae ttet.} \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængden/massen/opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.