Matematik

Bestem ligning for cirklen

21. oktober 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

I vedhæftede opgave er jeg nået frem til, at 

AB=10

Midtpunkt=(2,6)

og bruger det givne centrum (2,6) som a,b

dvs., at ligningen for cirklen bliver (x-2)^2+(y-6)^2=25 

Spørgsmålet er, om jeg også skal finde x og y i cirklens ligning, eller om de skal forblive variable? 

tpfh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af PeterValberg

Nej, du skal ikke bestemme værdier for x og y
(x - 2)2 + (y - 6)2 = 25
er en ligning for cirklen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2019 af AMelev

Cirklen består præcis af alle de punkter (x,y), som opfylder cirklen ligning (dem er der jo mange af).


Skriv et svar til: Bestem ligning for cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.