Matematik

Stamfunktionen gennem punkter

24. oktober 2019 af Ditteniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!! forstår ikke denne opgave... :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2019 af PeterValberg

Bestem stamfunktionen F ved at anvende den generelle regel på alle led i forskriften for f

\int{px^n}dx=\frac{p}{n+1}\cdot x^{n+1}+k

benyt herefter de to givne punkter til at bestemme værdien for a og integrationskonstanten k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2019 af PeterValberg

F(x)=\int{f(x)\,dx}=\int{(ax^2+2x-4)\,dx}=\tfrac{a}{3}x^3+x^2-4x+k

Indsæt de to kendte punkter og løs ligningssystemet for a og k

\tfrac{a}{3}\cdot0^3+0^2-4\cdot 0+k=4
\tfrac{a}{3}\cdot1^3+1^2-4\cdot 1+k=3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Stamfunktionen gennem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.